Zoek
Filters

Smart Offices

Smart Offices

Switchtron is gespecialiseerd in het produceren van slimme kantoren. We gaan als productiebedrijf verder dan verlichting alleen. Zo hebben we ook onze eigen prefab energierail voor stroomvoorziening. We kijken naar de gehele verlichtingsinstallatie en naar hoe we die kostenefficiënt en slim kunnen inrichten. 

 

Slim installeren met onze energierail

Onze prefab aangeleverde, voor-bekabelde energierail maakt installeren veel makkelijker. Het zorgt voor een duidelijke infrastructuur boven uw plafond. De rail is voorzien van een 7-aderige bandkabel en kan naar wens worden uitgebreid met een 3-aderige. Via het handige stekker-systeem kunt u apparaten eenvoudig aansluiten en groeperen. U hoeft alleen de stekker op de juiste groep in te stellen en vast te klikken in de rail. Kinderspel dus! 

Veelzijdig en effectief

De energierail is enorm veelzijdig. Via de rail bent u standaard voorzien van DALI, maar er kan ook met andere protocollen gewerkt worden zoals KNX, BACnet en LonMark. De energierail vormt de ideale basis voor een slim kantoor. 

Flexibel installeren

Het eerste voordeel dat u haalt uit het toepassen van de energierail? Uw ruimte is direct renovatie-proof. Armaturen worden direct op de rail aangesloten, dus u hoeft geen aparte groepen te maken. U kunt gewoon onderbrekingen maken in de rail en zo aparte groepen toewijzen. Dus hoe vaak de indeling van uw pand ook verandert, aan de installatie hoeft u niets te veranderen. 

Aanwezigheidsdetectie

De volgende stap is het toevoegen van aanwezigheidsdetectoren. Het licht brandt nu alleen wanneer er iemand in de ruimte is. Ook deze detectoren worden gemakkelijk op de rail aangesloten en via de stekker aan een groep toegewezen. Makkelijker kan niet. 

Kantoortuinen

Switchtron werkt met aanwezigheidsdetectoren die met elkaar kunnen communiceren. Zo kunt u in een grote kantoortuin toch gemakkelijk voldoen aan de laatste NEN-EN norm. Er worden verschillende groepen gemaakt die met elkaar contact hebben. Is er nog iemand aanwezig aan de ene kant van het kantoor? Dan wordt de verlichting van omringende groepen volgens de norm naar een laag niveau gedimd. 

Daglichtdetectie

Nog meer stroom besparen? In ruimtes waar sprake is van een raamzijde, kunnen daglichtdetectoren een uitkomst zijn. Armaturen in groepen met deze detector worden automatisch gedimd naar mate het lichtniveau in de ruimte toeneemt. De armaturen schakelen helemaal uit als er genoeg licht is. Ook deze detectoren worden direct op de rail geklikt en zijn meteen functioneel. De rail is standaard voorzien van DALI, via een enkele druk op de knop groepeert u corridor en window

Interesse? 

We praten u graag bij over onze systemen. Neem gerust contact met ons op!